bilgi@seyyarlahmacunpidefirini.gen.tr       

  • Her Gün - Sat 8:00 - 18:00, Pazar - Kapalı      

 

 

Kara Fırın

 

 

 

Genellikle ekmek fırını olarak kullanılan bu fırınların özelliği, yakacak için ayrı bir ısıtma haznesine sahip bulunmamalarıdır. Fırında yakılan odunun ile pişmekte olan ürünlerle aynı yerde bulunur. Genellikle odun fırının sağında yanarken, pişirilen ürünler fırının ortasında veya solunda yer alır.


Fırının kubbe çapı ile kubbe iç merkez derinliği aynı ölçüde olur. Önce Taş fırın yapılacak yer tespiti yapılır. Zemin 10-15 cm betonla kaplanır. Bu temel üzerine tuğla ile 80 cm yüksekliğinde duvar yapılır. Duvarın içi ve dişi sıvanır. İçi taş ve molozla doldurularak kapatılır. Tek sıra tuğla duvar örülüp Kaya tuz ve cam kırıklarıyla doldurulur.